ICE & FIRE NO GI JIU-JITSU TOURNAMENT 2004 / 27. november 2004

 

V soboto 27.11.2004 je v Kranju potekal turnir proste borbe brez kimon. Tekmovalci so se borili po pravilih zveze A.M.A.H. in sicer v dveh kategorijah. Kategorija razrednih pasov je z razliko od kategorije mojstrskih pasov imela prepovedane udarce v parterju. Obe kategoriji pa sta bili neodvisne od teže posameznih tekmovalcev.
Tekmovanje je potekalo po sistemu izpadanja. Po pravilih zveze A.M.A.H. je možen način zmage borbe ali tehnični »knock-out« ali predaja nasprotnika. V večini primerov je zaključek borbe na tleh, ko tekmovalec preda borbo zaradi različnih tehnik vzvodov, davljenj…

icenfire2.jpg

Turnirja so se udeležili trije klubi zveze A.M.A.H.. V kategoriji moških razrednih pasov so potekale napete borbe vse do finala, kjer je Anže Vidovič premagal Primoža Hostnika (triangel).

icenfire3.jpg

V kategoriji ženskih razrednih pasov je v finalu slavila Jana Klemen pred Tanjo Pirjevec (triangel zgoraj) Najbolj napeti del tekmovanja pa smo pričakali z borbami mojstrskih pasov.

icenfire4.jpg

Najprej je potekala borba v ženski konkurenci. Finale med Martino Hirschmann, ki je branila naslov prvakinje in Alenko Klemen je potekal brez zadržkov. Učinkovito borbo v stoje in lepo tehniko v parterju je na koncu izrabila Martina Hirschmann (davljenje zadaj), ki je tako zopet dokazala naslov neporažene v ženski konkurenci.

icenfire6.jpgicenfire5.jpg

V finalu moške konkurence, mojstrskih pasov se je Peter Cakič, ki je branil naslov prvaka, pomeril s Tevžom Erženom. Napeta borba je potekala vse do izteka časa desetih minut. Oba tekmovalca sta enakovredno vračala igro in pokazala svoje kvalitete tako v stoječi borbi kot v parterju. Zmagovalec je po sodniški odločitvi postal Tevž Eržen, kateremu je Peter Cakič prijateljsko čestital za novi naslov prvaka.

Končni rezultati turnirja:

Kategorija ženski razredni pasovi:
1. mesto: Jana Klemen (Hirschmann Jiu-Jitsu)
2. mesto: Tanja Pirjevec (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu)
3. mesto: Sara Šmid (Hirschmann Jiu-Jitsu)

novebmer2.jpg

Kategorija moški razredni pasovi:
1. mesto: Anže Vidovič (Hirschmann Jiu-Jitsu)
2. mesto: Primož Hostnik (Hirschmann Jiu-Jitsu)
3. mesto: Jure Fortuna (Hirschmann Jiu-Jitsu)

novebmer1.jpg

Kategorija ženski mojstrski pasovi:
1. mesto: Martina Hirschmann (Hirschmann Jiu-Jitsu)
2. mesto: Alenka Klemen (Hirschmann Jiu-Jitsu)

novebmer4.jpg

Kategorija moški mojstrski pasovi:
1. mesto: Tevž Eržen (Hirschmann Jiu-Jitsu)
2. mesto: Peter Cakič (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu)
3. mesto: Alec Kodek (Submission Jiu-Jitsu Alec Kodek Style)

novebmer3.jpg